5 boeken die iedere startende ondernemer moet lezen

Open-BookInmiddels heb ik heel wat boeken gelezen over ondernemerschap en het starten van een bedrijf. En als iemand mij vraagt welke boeken je zeker gelezen moet hebben, staan de volgende op zijn minst op het lijstje. Ze geven niet alleen inzicht in wat je staat te wachten als startende ondernemer, de meeste geven ook tips, adviezen en strategieën die echt werken.

Hier geef ik een lijstje van vijf boeken, waarvan ik denk dat ze je goed voorbereiden op een eerste stap in het ondernemerschap. De lijst is zeker niet compleet, maar het zijn topboeken die je gelezen moet hebben.

The $100 Startup – Chris Guillebeau

Dit boek gaat over de ervaringen van Chris Guillebeau. Hij is ondernemer en reist tegelijkertijd de wereld over. Deze vorm van ondernemerschap, ook wel lifestyle entrepreneur genoemd, is de laatste 10 jaar sterk toegenomen. Het kiezen van zelfstandig ondernemerschap en tegelijk de levensstijl creëren die je altijd al had gewild is waar dit boek over gaat. In gelijke tred met het boek van Tim Ferriss geeft hij zeer praktische en bruikbare tips over het starten en uitbouwen. Daarnaast staan er erg veel voorbeelden in van de succesverhalen van andere ondernemers. De kern van het boek geeft weer dat iedereen toegang heeft tot ondernemerschap, grote investeringen zijn niet meer nodig. Met het internet ligt de wereld aan je voeten. In dit boek vind je tal van inspirerende voorbeelden. Dus wat houdt je tegen?

The Art of the Start – Guy Kawasaki

Auteur Guy Kawasaki heeft niks te maken met het motormerk, maar alles met ondernemerschap. Hij was een werknemer onder Steve Jobs bij Apple en heeft naam gemaakt als ‘Evangelist’. In dit boek geeft hij in zeer praktische stappen, alle tips en adviezen die hij in de jaren heeft geleerd. Niet alleen is hij erg bedreven in online ondernemerschap, in dit boek trekt hij het veel breder. Hij heeft het ook over ondernemend zijn, dus ook in je baan.

The Greatest Salesman in the World – Og Mandino

Dit boek heb ik op de lijst gezet, omdat het een erg inspirerend verhaal is. Niet alleen leest dit kleine boekje erg lekker weg. Het is een verhaal over salesfilosofie en succes. Vooral de mindset achter het verhaal en de praktische tips die de hoofdpersoon krijgt zijn erg handig en inspirerend. Niet voor niets dat dit boek een klassieker is en nog steeds mensen weet te boeien. Binnen een paar uur ben je er doorheen en je kunt meteen aan de slag.

 

Lees ook: 5 boeken die iedere ondernemer in zijn boekenkast heeft staan

 

Ask – Ryan Levesque

Ask bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het inspirationele verhaal van Ryan Levesque zelf. Over hoe hij goed verdiende, maar hoe ontevreden hij was met zijn carrière. Op een gegeven moment besloot hij de sprong te wagen en is voor zichzelf begonnen. In het tweede deel vind je zijn principes en bewezen methoden. Hij heeft zijn methode in meerdere bedrijfssectoren succesvol toegepast. Dit boek geeft je exact de ins en outs van online email marketing.

Zero to One – Peter Thiel

Peter Thiel is een soort legende in startupland. Hij is een van de oprichters van Paypal en was een van de eerste investeerders in Facebook. Met dit gegeven krijg je wel een idee hoe succesvol hij is. Met zijn boek Zero to One beschrijft hij waar een startup aan moet voldoen om werkelijk vernieuwend te zijn. De filosofie van deze investeerder is iets waar je vaker op terug kunt komen. Een ideale richtlijn bij het bouwen van je onderneming. Wil je groot succes, lees dan de principes van Peter Thiel.

 

En last but not least, mijn eigen boekje natuurlijk! Klik hieronder op de link, en lees wat ik heb geleerd over het starten voor jezelf. Download mijn GRATIS E-BOOK om toegang te krijgen tot meer tips voor het succesvol starten van je bedrijf!

Michel van Keeken
Laatste berichten van Michel van Keeken (alles zien)
Facebooktwitterlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *