5 manieren om even te ontsnappen aan je doelen

6273248505_43d0b56424_o“The quieter you become, the more you can hear.” -Ram Dass-

Laatst had ik een gesprek met iemand die ik beschouw als een mentor. Eens in de zoveel tijd ga ik bij hem langs en bespreek ik mijn voortgang en de ontwikkelingen in verschillende zaken. Na een goed gesprek vroeg hij mij waar ik nou eigenlijk voor kwam. Ik antwoorde dat ik graag zou willen weten wat hij zou doen als hij in mijn schoenen stond.

Hij gaf een respons die ik niet zag aankomen, maar waar ik veel aan had. Hij vertelde eerst hoe hij me zag. Dat ik veel probeer en lekker voor mezelf bezig ben. Dat ik blijkbaar iets goed doe en nog meer ambieer en wel snel, als het kan. Want niet alles wat ik doe lukt en nieuwe experimentjes liggen alweer klaar. Wat hij uiteindelijk zei was dat ik rustig aan moest doen. Dat ik me niet zo druk moest maken over de toekomst en de tijd moest nemen. Dat het uiteindelijk wel goedkomt. Als je blijft doen wat je leuk vind, kom je altijd terecht op de plek waar je uit wilt komen.

Hier dus vijf tips om even een stapje opzij te nemen van je hectische carrière of ondernemersdroom.

  1. Sporten

Je hoofd heeft baat bij regelmatig sporten. En dan heb ik het niet over het incasseren van rake klappen zonder bescherming. Een goede gezondheid en fitheid van het lichaam zorgt ervoor dat je hersenen meer cellen aanmaken die je bijvoorbeeld voor denken of leren kan inzetten. Daarnaast is het ontwikkelen van coördinatie en het sociale component uiteraard zeer positief.

  1. Op reis

Ga even weg van je vertrouwde omgeving. Je vaste routines die je normaal de dag door helpen, kunnen mogelijk een blok aan je been zijn. Doe nieuwe ervaringen op en trek erop uit. Zo krijg je weer even perspectief of je vertrouwde leven thuis.

  1. Terugkijken naar wat je al hebt bereikt

Alleen maar vooruitkijken. Dat is waar ik mezelf vaak op betrap. Soms is het even fijn om te kijken wat je al hebt bereikt. Welke doelen je al hebt behaald en welke mijlpalen je al voorbij bent gestreefd. Geniet van je ontwikkeling en wat je allemaal geleerd hebt. Vooral dat laatste is iets waar je als mens veel rijker van wordt, maar vaak niet erkend wordt omdat de tastbaarheid ontbreekt.

  1. Vraag anderen over positieve ontwikkelingen

Niet alleen jijzelf kan reflecteren op je ontwikkeling. Ook iemand anders die jou persoonlijk kent of je elke dag ziet ploeteren met je bedrijf kan op je ontwikkeling reflecteren. Het doet soms meer als iemand anders iets positiefs over je zegt dan dat je het zelf doet.

  1. Haal inspiratie uit andere verhalen

Je bent niet de enige. Er zijn ongeacht meerdere ondernemers of carrièreknallers die bekend zijn met jouw ‘struggles’. Vind je inspiratie in hun verhalen en ervaringen.

 

Neem jij op zijn tijd even een pauze? Laat het weten en laat een bericht achter! Download mijn GRATIS E-book voor meer tips!

Michel van Keeken

Michel van Keeken

CEO/Consultant at Orange Monk
info@orangemonk.nl
Michel van Keeken

Latest posts by Michel van Keeken (see all)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2020 | Orange Monk