Druk of Productief?

StockSnap_VVFXBWXLK2

“Success usually comes to those who are too busy to be looking for it.”

– Henry David Thoreau –

De avond is gevallen. Op de radio hoor ik voor de zevende keer hetzelfde nummer. Ik ben al de hele dag onderweg, rijdend van hot naar her. Nederland, Duitsland, ik heb bijna alles gezien. Als ik thuis kom en mijn laptop openklap stromen de mails binnen. Sommige te belangrijk om niet meteen te beantwoorden. Straks even sporten, lezen, en vergeet zeker niet de wederhelft. Dan op tijd naar bed, want morgen wacht weer een volle dag.

Ik heb het druk.

En dat is zeker niet erg. Stiekem vind ik het wel lekker. Ook privé heb ik altijd het gevoel dat er iets te doen is. Dus dan mag ik dat zakelijk ook graag zien. Het dwingt me om sneller en efficiënter te werken. Effectiever te communiceren en gerichter te handelen. Het maakt de keuze over wat nou werkelijk belangrijk is een stuk gemakkelijker. Waar ligt de focus? Wat moet ik nu doen? En welke actie brengt het grootste resultaat voor het bedrijf?

Het heeft ook zeker nadelen. In tegenstelling tot mijn wens om iedereen tijdig en netjes te woord te staan, is dit niet altijd mogelijk. Ik laat bewust e-mails onbeantwoord, omdat het mij niet verder helpt. Ik kies mijn momenten om terug te koppelen en ik geef voorrang aan belangrijke klanten of grote kansen.

Ook moet ik keuzes maken voor mijn leven. De dag heeft maar 24 uur. Hoe je die indeelt bepaald waar je naartoe groeit. Ik kan niet alles tegelijk doen. Sommige zaken worden vooruit geschoven. Andere dingen helemaal vergeten. Het hoort bij de keuzes. Voor iemand die graag alles doet en alles goed doet, is het een harde realiteit.

Ik probeer druk te zijn, maar vooral ook productief. Het wezenlijk verschil. Ik zie genoeg mensen die heel ‘druk’ kunnen zijn en toch nooit een avond of weekenddag doorwerken. Dingen doen is niet hetzelfde als productief zijn. Het zijn vaak de lastige, vervelende klusjes die je dag echt productief maakt. We zullen in de toekomst zien wat het resultaat is. Maar de mensen die enkel druk zijn komen lang niet zo ver als de mensen die druk EN productief zijn.

Ik wens je het laatste toe!

Wil je nog meer weten over ondernemen? Klik hieronder op de link, en lees wat ik heb geleerd over het starten voor jezelf. Download mijn GRATIS E-BOOK om toegang te krijgen tot meer tips voor het succesvol starten van je bedrijf!

Michel van Keeken
Laatste berichten van Michel van Keeken (alles zien)
Facebooktwitterlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *