De kracht van video voor je bedrijf

9491797109_c5f743805a_zHet mooie aan een fysiek product is dat je het met beeldmateriaal tot in de details kunt weergeven. Wat doet het, hoe werkt het, wat kun je ermee, en hoe ziet het eruit? En zelfs, hoe wordt het gemaakt? Niet voor niets dat er een shitload aan review vloggers is ontstaan op YouTube. Die wekelijks miljoenen views verzamelen om na het uitbrengen van het nieuwe product, meteen een kritische oordeel te vellen.

Voor niet-fysieke producten zijn er andere manieren om je service of verhaal in beeld te krijgen. En met de heden

daagse technologie is dat eenvoudiger dan ooit. In dit artikel haal ik het belang van video aan. Waarom zou je video inzetten voor jouw bedrijf?

  1. Mensen lezen minder

Mensen zijn lui en verwend. Als ze kunnen kiezen tussen een tekst en een plaatje, dan kiezen ze vaak het plaatje. Kunnen ze kiezen tussen tekst en video, kiezen ze de video. Uiteraard is dit niet voor iedereen of voor elke situatie het geval, maar gemakt dient de mens. Waarom zou je een product uitleggen in tekst, of stille beelden, als een filmpje alles zegt.

  1. Data is goedkoop en toegankelijk

Vroeger moest je nog een VHS videoband opsturen, of zendtijd kopen op een nationale zender. Tegenwoordig kun je met je smartphone een filmpje de hele wereld over sturen. Iedereen draagt een minicomputer in zijn broekzak en data gaat razendsnel de wereld over. Alle blokkade zijn opgeheven.

  1. Storytelling

Eens in de zoveel tijd ga ik naar de bioscoop. Ik verwacht een goed of spannend verhaal en ik wil meegenomen worden in dit verh

aal tijdens de grofweg 2 uur dat ik vastzit in de stoel. De kracht van storytelling komt in video in volle glorie naar voren. Er is de mogelijkheid om de ontvanger tot in de diepste details mee te nemen. Met nieuwe technieken, HD en 3D, of VR ligt werkelijk alles open om je creativiteit over te brengen. Storytelling is de manier om klanten te binden. En video werkt universeel.

  1. Content marketing

Welk verhaal ga je vertellen. Achtergrondverhalen, een wekelijkse update, productinformatie, case studies. Een zeer waardevolle toevoeging als content marketing. Het past perfect in je marketingstrategie, en voor veel nieuwe business is het de basis.

  1. Gemakkelijk te delen en sneller overgaan tot handelen

Een tekst leest niet iedereen. Maar een filmpje kijken, doen mensen wel sneller. Mijn ervaring is dat mensen na het zien van een filmpje over de beurs van Amerika, heel snel reageerde met informatieaanvragen.

Zie filmpje:

En na het filmpje in de winkel, zijn er steeds meer bijgekomen.

Zie filmpje:

Bovendien wordt je in google hoger gerankt als je video’s publiceert. Wat we hebben gezien is dat in een mail (ja zelfs op de ouderwetse manier) heel gemakkelijk een filmpje gedeeld wordt. En zo bereik je sneller een groter publiek. De filmpjes die we hebben geschoten voor Dutch Food Technology hebben dan niet evenveel views als Justin Bieber, maar het raakt wel exact de doelgroep. En daar gaat het uiteindelijk om.

  1. Kansen

Vooral het mkb blijft nog weg van video. Dus juist nu is het een kans om je onderscheidend neer te zetten. Youtube heeft miljarden gebruikers, dit is een derde van alle mensen op het internet. Zij kijken elke dag honderd miljoen filmpjes. Bovendien kijken steeds meer 18-34 en 18-49 jaar oude mensen via mobiel. Meer dan naar kabelnetwerken (USA). De instapmogelijkheid om je verhaal te vertellen is groter en gemakkelijker dan ooit.

 

Wil je nog meer weten over ondernemen? Klik hieronder op de link, en lees wat ik heb geleerd over het starten voor jezelf. Download mijn GRATIS E-BOOK om toegang te krijgen tot meer tips voor het succesvol starten van je bedrijf!

 

Michel van Keeken
Laatste berichten van Michel van Keeken (alles zien)
Facebooktwitterlinkedinmailby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *